Προετοιμασία περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας

Alex Heliopoulos

Website Designer & Full Stack Developer

12 Σεπτεμβρίου, 2022

Για να μπορέσει ο Web Designer να κατασκευάσει το website σας, θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα ψηφιακά “υλικά”.  Αυτά τα υλικά αφορούν το περιεχόμενο του website (κείμενα, εικόνες, αρχεία κλπ).  Το περιεχόμενο του ιστοτόπου θα πρέπει να ετοιμαστεί και να παραδοθεί στον Web Designer ώστε εκείνος να το εισάγει στο σύστημα.

Λογότυπο
Το λογότυπο αποτελεί την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας. Παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο λεγόμενο brand awareness. Αποτυπώνεται σε έντυπη μορφή, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε αφίσες, κάρτες και φυλλάδια για να διαφημίσουμε την επιχείρησή μας. Αποτυπώνεται και σε ψηφιακή μορφή, όταν θέλουμε να προβάλλουμε την επιχείρησή μας στα κοινωνικά δίκτυα με διαφημίσεις που οδηγούν στον ιστότοπό μας.

Το λογότυπο  βοηθά το κοινό να σας εντοπίσει γρήγορα και να σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να δημιουργηθεί ένα σωστό λογότυπο με σχήματα, χρώματα και ύφος που ταιριάζει στην επιχείρησή σας.  Το λογότυπο σχεδιάζεται από συνεργάτη μας Graphic Designer.

 

Κείμενα Σελίδων Ιστοτόπου
Ένας ιστότοπος είναι ένα σύνολο σελίδων. Κάθε σελίδα περιέχει κείμενα που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις υπηρεσίες μας. Αν ο ιστότοπος προβάλλεται σε περισσότερες από μια γλώσσες, τότε αυτά τα κείμενα θα πρέπει να μεταφραστούν. Τα κείμενα ετοιμάζονται/μεταφράζονται είτε από τον πελάτη, είτε από συνεργάτη μας επαγγελματία κειμενογράφο/ μεταφραστή.

Τα παρακάτω κείμενα θα πρέπει να ετοιμαστούν και να παραδοθούν στον Web Designer ώστε να τα τοποθετήσει στις αντίστοιχες σελίδες του ιστοτόπου ή Eshop.

  • Αρχική Σελίδα
  • Σχετικά με εμάς
  • Υπηρεσίες
  • Σελίδα Επικοινωνίας
  • Διαφημιστικά Μηνύματα (προσφορές)
  • Αρθρογραφία
  • Κλπ.

Φωτογραφίες
Οι περισσότερες σελίδες του ιστοτόπου σας θα συνοδεύονται με ελκυστικές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες συνοδεύουν τα κείμενα του ιστοτόπου, αλλά  μπορούν να περάσουν το μήνυμά μας πιο άμεσα και σε μεγαλύτερο «βάθος».  Οι καλές φωτογραφίες δημιουργούν πωλήσεις.

Ο πελάτης προμηθεύει τον Web Designer με φωτογραφίες που επιθυμεί να προβάλλονται στον ιστότοπό του. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης (τουλάχιστον full High Definition 1920 X 1080) για να μπορεί ο Web Designer να τις επεξεργαστεί σωστά.

Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες τότε μπορεί να γίνει έρευνα σε image banks ώστε να αποκτηθούν επι πληρωμή οι σχετικές φωγραφίες που θα δώσουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στον ιστότοπο.  Οι φωτογραφίες συνοδεύουν τα κείμενα του ιστοτόπου καθώς και τα κείμενα των άρθρων που προβάλλονται σε αυτόν.

Αν οι φωτογραφίες χρειάζονται γραφιστική επεξεργασία, τότε θα πρέπει να τις επιμεληθεί ένας Graphic Designer σε συνεννόηση με τον Web Designer.


Πολυμέσα (βίντεο,Gifs κλπ)
Ότι ισχύει για τις φωτογραφίες, ισχύει και για το βίντεο, η άλλα πολυμέσα. Σε σχέση με τις φωτογραφίες,  ένα βίντεο μπορεί να μεταφέρει άμεσα και πιο ξεκούραστα την εικόνα της επιχείρησης στους επισκέπτες του ιστοτόπου.

Το βίντεο ιδανικά πρέπει να είναι ανεβασμένο στο YouTube ώστε ο Web Designer να μπορεί να το συνδέσει με τον ιστότοπο. Αυτό μειώνει το μέγεθος των αρχείων του ιστοτόπου και το κόστος  φιλοξενίας του, αφού δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε το βίντεο στον server του Παρόχου Φιλοξενίας.


Νομικά Κείμενα (GPDR)
Τα κείμενα για το GPDR ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη Πολιτική Απορρήτου και τους όρους χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες του. Ta κείμενα αυτά ετοιμάζονται από συνεργάτη μας νομικό. Αυτά τα κείμενα είναι χρήσιμα εφόσον συλλέγετε προσωπικά δεδομένα από τους επισκέπτες του ιστοτόπου σας.


Ενημερωτικά Emails Πελατών
Ο Web Designer ρυθμίζει (σε συνεργασία με τον πελάτη αν είναι εφικτό)  τα ενημερωτικά emails που λαμβάνουν οι πελάτες του καταστήματος:

  • επιβεβαίωση λήψης μηνύματος από φόρμα επικοινωνίας
  • μηνύματα προσφορών/ εγγραφών κλπ.


Μετάφραση Κειμένων Ιστοσελίδας
Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα προβάλλεται σε περισσότερες από μια γλώσσες, τότε όλα τα κείμενα (και τα ενημερωτικά emails προς τους πελάτες) θα πρέπει να μεταφραστούν και να παραδοθούν στον Web Designer ώστε να τα εισαγάγει στο σύστημα. Αν προβάλλουμε βίντεο με υπότιτλους, θα πρέπει να μεταφραστούν και αυτοί.
 

Σχετικά άρθρα…