Οδηγός Κατασκευής Ιστοτόπου (website)

Η κατασκευή ενός website περιλαμβάνει τη προετοιμασία του υλικού, και τις τεχνικές ενέργειες για τον σχεδιασμό των σελίδων. 

Στο παρακάτω κείμενο εξηγούμε συνοπτικά τις ενέργειες που υλοποιεί ο Web Designer ώστε να σχεδιάσει το website για τον πελάτη του. Αν και αυτές οι ενέργειες είναι τεχνικές, αρκετές φορές απαιτούν τη συννενόηση με τον πελάτη, ώστε να γίνει ξεκάθαρο στον Web Designer τι θα κατασκευάσει και πως. 

Ενοικίαση Domain Name. Ο πελάτης θα πρέπει να επιλέξει ένα όνομα για το website του ( π.χ  “towebsitemou.gr” ) και να ζητήσει από τον Web Designer να το νοικιάσει για λογαριασμό του.
 
Hosting και Emails. Ο Web Designer φροντίζει να νοικιάσει χώρο σε κάποιον server, ώστε  να δημιουργήσει το website που θα φιλοξενείται σε αυτόν. Παράλληλα ρυθμίζει και τις διευθύνσεις των emails που θα έχουν  κατάληξη της μορφής @towebsitemou.gr”.
 
Εγκατάσταση του WordPress. Ο Web Designer εγκαθιστά και παραμετροποιεί το λογισμικό WordPress που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία Ιστοτόπων. Στη συνέχεια εγκαθιστά και παραμετροποιεί την επιλεγμένη μακέτα.

 
Προσθήκη επιπλέον εφαρμογών. Ο Web Designer προβαίνει σε έρευνα αγοράς για την εγκατάσταση και παραμετροποίηση επιπλέον εφαρμογών από το WordPress App Store, ανάλογα με τις ανάγκες του καταστήματος που έχουν τεθεί από τον πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό άρθρο “προσθήκη εφαρμογών στον ιστότοπό σας”
 
Σελίδες Ιστοτόπου. Για να λειτουργήσει ένα website θα πρέπει να κατασκευαστούν οι σχετικές σελίδες. Οι σελίδες κατασκευάζονται σε διαφορετικές εκδόσεις για όλες τις οθόνες (σταθερούς υπολογιστές,  laptops, tablets και κινητά τηλέφωνα).

  • Αρχική
  • Σχετικά με εμάς
  • Σελίδα υπηρεσιών
  • Σελίδα αρθρογραφίας
  • Σελίδα Επικοινωνίας
  • κλπ.

 
Εισαγωγή ΠεριεχομένουΜόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των σελίδων, τότε εισάγουμε το περιεχόμενο που αντιστοιχεί  σε αυτές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε επιπλέον γλώσσα του ιστοτόπου.