Γιατί χρειάζομαι Website;

Ένα website για την επιχείρησή σας, δεν αφορά απλώς τη προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, αλλά την γενικότερη εντύπωση που σχηματίζει η αγορά για εσάς. Το internet είναι ένας ψηφιακός κατάλογος. Αν δεν έχετε website για την επιχείρησή σας, τότε δεν εμφανίζεστε σε αυτό τον κατάλογο.

Αν δεν έχετε πειστεί πως πρέπει να αποκτήσετε website για την επιχείρησή σας, διαβάστε μερικούς λόγους γιατί πρέπει να το κάνετε.
 

1)Το κοινό σας θεωρεί πως πρέπει να έχετε

Το internet είναι ο επαγγελματικός οδηγός της εποχής μας. Κάθε Website είναι μια νέα καταχώρηση. Εάν είστε και εσείς “καταχωρημένοι”, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως εμπνέετε επαγγελματισμό. Πάντως σίγουρα δεν εμπνέετε αν δεν έχετε. Ειδικά αν εσείς δεν έχετε και….
 

2) Έχουν οι ανταγωνιστές σας

Με την έλευση του διαδικτύου, άλλαξε και η συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού. Σήμερα, ένας υποψήφιος πελάτης σας θα χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να βρει ποιος προσφέρει αυτό που ψάχνει. Εάν δεν σας βρίσκει, ενώ βρίσκει τους ανταγωνιστές σας, τότε μάλλον θα προτιμήσει να απευθυνθεί σε αυτούς παρά σε εσάς.
 

3) Προβάλλετε την επιχείρησή σας σε περισσότερο κοινό

Ένα Website μιλά για εσάς στους πελάτες σας, όταν εσείς δεν είστε παρόντες. Οι υπάρχοντες πελάτες σας όταν θα σας προτείνουν σε τρίτους, θα τους παραπέμψουν στο website σας. Με το να έχετε ένα website ενισχύετε το μήνυμά τους.

Επιπροσθέτως, δυνητικοί πελάτες σας, ψάχνουν για τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας όλες τις ώρες της ημέρας.
 

4) Εμφανίζεστε στα αποτελέσματα της Google (και τρέχετε Google Ads)

Ο παραπάνω υποψήφιος πελάτης που ψάχνει τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας, το κάνει στη μηχανή αναζήτησης της Google. Αν θέλετε να εμφανίζεστε εκεί, είτε οργανικά, είτε μέσω διαφημίσεων Google Ads, θα πρέπει να έχετε ένα website, αλλιώς δεν θα εμφανίζεστε καθόλου.
 

5) Ισχυροποιείτε το brand σας

Το κάθε website έχει το δικό του Look and feel. Οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων στα Social Media, είναι ομοιόμορφοι διότι είναι κατασκευασμένοι με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Όμως το website μπορεί να σχεδιαστεί με τον τρόπο που θέλετε εσείς. Τα δικά σας σχέδια, τα δικά σας χρώματα και ο δικός σας τρόπος προβολής του περιεχομένου βοηθούν τον επισκέπτη να σχηματίσει μια εντύπωση για την επιχείρηση που προβάλλεται. Με αυτό τον τρόπο, ισχυροποιούνται και οι δεσμοί που αναπτύσσετε με τους πιθανούς πελάτες.
 

6) Πληροφορείτε και εξυπηρετείτε δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες

Σε αντίθεση με τους λογαριασμούς στα Social Media, ένα website χρησιμεύει και ως πηγή πληροφόρησης του αγοραστικού κοινού για την επιχείρησή σας. Εμπλουτίστε το website σας με συχνές ερωτήσεις, οδηγίες χρήσης αρθρογραφία και multimedia. Βοηθείστε το κοινό σας να λύσει βασικές απορίες σχετικά με τη χρήση των προϊόντων σας και των υπηρεσιών σας και το αποτέλεσμα θα είναι περισσότεροι ικανοποιημένοι πελάτες, άρα περισσότεροι πελάτες γενικά.

 

7) Αυξάνετε το κύρος σας, χτίζετε εμπιστοσύνη

Ένα website πάντα θα έχει περισσότερο κύρος από ένα λογαριασμό στα Social Media. Στον ιστότοπό σας μπορείτε να προβάλλετε

– Κριτικές πελατών που εμπιστεύτηκαν την επιχείρησή σας
– Δείγματα της δουλειάς σας
– Λίγα λόγια για τους ανθρώπους της επιχείρησης

Οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν φυσικά να προβληθούν και στα Social Media, αλλά όχι ταυτόχρονα. Αντιθέτως, σε ένα website, ο επισκέπτης μπορεί να βρει αυτές τις πληροφορίες ευκολότερα και γρηγορότερα καθώς αυτές είναι συγκεντρωμένες και δομημένες σε σελίδες.
 

8) Ελέγχετε το μήνυμά σας

Δεν μπορείτε να ελέγχετε τι γράφεται για εσάς στο διαδίκτυο και στα Social Media, αλλά μπορείτε να επηρεάσετε το κοινό σας με το να προβάλλετε το δικό σας μήνυμα στο website της επιχείρησής σας. Μέσα από ένα εταιρικό ιστολόγιο, μπορείτε να αρθρογραφείτε για την αποστολή και το όραμα της επιχείρησής σας και να σχολιάσετε την επικαιρότητα που σχετίζεται με το αντικείμενο δραστηριότητάς σας. Αυτονόητο, το ότι σε κάθε άρθρο θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να το μοιράσει σε φίλους του και να εγγραφεί στο Newsletter σας.
 

Συμπέρασμα

Plain and simple: Η απουσία ύπαρξης website της επιχείρησής σας, οδηγεί σε απώλεια εσόδων.

Περισσότερα άρθρα γύρω από το website ΕΔΩ