Μετά το Website τι;

Έχετε κατασκευάσει το Website σας και σκέφτεστε πως θα το προωθήσετε ώστε να σας μάθει η κοινότητα του Web. Για να πετύχετε το στόχο σας θα πρέπει να δημιουργήσετε ενδιαφέρον στο κοινό για εσάς.  Η κοινότητα του web συζητά στα Social media και μοιράζεται χρήσιμες πληροφορίες. Θα πρέπει να γίνετε μέρος της συζήτησης και να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας. Είτε έχετε ατομική επιχείρηση η μικρομεσαία, η στρατηγική είναι πάντα η ίδια:

  • Δημιουργήστε ενδιαφέρον  περιεχόμενο
  • Μοιραστείτε το στα Social Media
  • Διαφημιστείτε

Δημιουργήστε ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο προκαλεί τη προσοχή των χρηστών, ενημερώνει και χτίζει εμπιστοσύνη. Αναρτήστε το στα Social Media και στην Ιστοσελίδα σας. Αποστείλετέ το με email στους υπάρχοντες πελάτες σας. Διαφημείστε το ώστε να το δουν περισσότεροι χρήστες από τους φίλους σας. Αν εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια , θα αυξήσετε τη δημοφιλία σας, την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας  και τελικά τις πωλήσεις σας.

Πως μπορώ να σας βοηθήσω

Υπάρχουν διάφορα κανάλια Web Marketing και Web Advertising που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τους στόχους σας. Το κάθε ένα από αυτά αυξάνει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που θα σας διαφοροποιήσει από τους ανταγωνιστές σας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα κανάλια – πως δηλαδή θα επιλέξετε να προβάλλεστε. Πριν εξηγήσω πως μπορώ να σας βοηθήσω να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας, ας δούμε συνοπτικά τα διαθέσιμα Web Marketing εργαλεία:

Social Media

Χρησιμοποιούμε τα Social Media για να προσελκύσουμε ενδιαφέρον και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας. Αυτό το κάνουμε με τρεις τρόπους: 1) Δημιουργούμε ενδιαφέρον περιεχόμενο για το κοινό που σας ακολουθεί και θέλει να το μοιραστεί με άλλους  2) Κατασκευάζουμε πληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες για να μεταδώσουμε το μήνυμά μας πέρα από το προσωπικό μας δίκτυο 3) Συνεργαζόμαστε με Influencers – “opinion makers” στον κλάδο μας, που μπορούν να μιλήσουν για εμάς στο κοινό τους.

Ιστολόγιο (Blog)

Ίσως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη μορφή περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το ιστολόγιο (ή αλλιώς Blog) προσομοιώνει μια face to face συζήτηση με τους πιθανούς πελάτες σας καλύτερα από κάθε άλλο εργαλείο (ειδικά αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα video blog). Για αυτό το λόγο, το ιστολόγιο επιτρέπει στους χρήστες να νιώσουν πιο οικείοι με εσάς χωρίς να σας έχουν γνωρίσει. Μέσα από αυτό μπορείτε να ενημερώνετε, να λύνετε απορίες και να τους δίνετε συμβουλές. Καθιερώνεστε ως ο ειδικός της αγοράς στο αντικείμενό σας και χτίζετε εμπιστοσύνη. Συνδιάστε την δημιουργία περιεχομένου σε ένα ιστολόγιο με την ανάρτησή του στα Social Media και έχετε ένα πολύ δυνατό μείγμα web marketing που θα κάνει τη διαφορά.

Google Ads

Η κοινότητα του web ψάχνει στο διαδίκτυο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με σχετικές λέξεις κλειδιά. Για να εμφανιστείτε στα πρώτα αποτελέσματα της Google χρησιμοποιείτε Google Ads.

Display Advertising

Η προβολή της επιχείρησής σας σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, σχετικές με το αντικείμενο της δραστηριότητάς σας είναι ένα έξυπνο εργαλείο προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών στη δική σας. 

Email Marketing

Το email χρησιμοποιείται καλύτερα για να μείνετε σε επαφή με τους υπάρχοντες πελάτες σας.  Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο ενημέρωσης για προσφορές, νέες υπηρεσίες, εκδηλώσεις, σεμινάρια κλπ. Μέσα από το email μπορείτε να προωθήσετε και το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Τέλος, μπορείτε να  συστηθείτε σε νέους δυνητικούς πελάτες και να τους παροτρύνετε να να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Επομένως: Τι μπορώ να κάνω για εσάς

Ως σύμβουλος στο Online Business για μικρές επιχειρήσεις και Freelancers, μπορώ να σας βοηθήσω με τα παρακάτω:

1. Ανάπτυξη στρατηγικής Marketing και Marketing Plan για την επιχείρησή σας
2. Στήσιμο της δομής των Web Marketing εργαλείων που προαναφέρθηκαν
3. Εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει να χειρίζεται τα Web Marketing εργαλεία
4. Πλάνο εργασιών για κάθε εργαλείο. Συμπεριλαμβάνει ανάπτυξη περιεχομένου, δημιουργία διαφημίσεων, παρακολούθηση και μέτρηση αποτελεσμάτων
5. Εποπτεία

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα έρθω σε επαφή μαζί σας. Αν επιθυμείτε, μπορούμε να προγραμματίσουμε μια συνάντηση μέσω Skype.

Φόρμα Επικοινωνίας